Četvrtak, 13. ožujka, 2014. Komentiraj

BizSpark program iz perspektive tvrtke sudionika – Web Marketing d.o.o.

BizSpark program iz perspektive tvrtke sudionika – Web Marketing d.o.o.

Zanimalo nas je kako izgleda BizSpark program iz perspektive tvrtke koja sudjeluje u programu pa smo odgovore potražili kod direktora tvrtke Web Marketing d.o.o., Mate Bobana. S Matom smo razgovarali o prednostima sudjelovanja u jednom takvom programu te o njihovoj suradnji s Microsoftom.

Možete li našim čitateljima reći nešto o sebi? Čime se vaša tvrtka bavi? Kako ste započeli s radom?

Jedan sam od onih sretnika koji su hobi uspjeli pretvoriti u posao. Kolega i ja smo još za vrijeme studiranja počeli stvarati web stranice iz čiste razonode. U početku su te stranice bile rađene za prijatelje i poznanike, no ubrzo se pokazalo da postoji puno šira potražnja za tom vrstom usluge. Posredstvom potražnje, odlučili smo se na stvaranje ponude, a kao produkt toga nastala je tvrtka WEB marketing.

Danas je WEB marketing tvrtka koja zapošljava 12 Internet marketing i IT stručnjaka, kao i 5 vanjskih suradnika. Svaki od njih specijaliziran je za svoj dio rada pa smo na taj način u mogućnosti svojim klijentima osigurati sva potrebna znanja na jednom mjestu (projektiranje, SEO, web dizajn, programiranje, online marketing itd.). Naša specijalnost je izrada profesionalnih web stranica i Windows 8 aplikacija, s naglaskom na prodajni aspekt.

Profesionalnost, kompetencije i znanja kojima se WEB marketing ponosi potvrdile su i kompanije poput Microsofta, čiji smo Silver partner u Application Development, kao i u Small business te Cloud accelerate programima. Također, dobili smo verifikaciju našeg rada od Googlea, koji nam je dodijelio status Google Partnera.

Posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da imamo više od 200 zadovoljnih klijenata za koje smo napravili preko 300 projekata, među kojima su i Windows 8 aplikacije Tportal.hr i Coolinarika. Dobitnici smo ukupno 21 Web Strategija, MasterWeb, ili VIDI TOP 100 nagrada.

Kako je konkretno vama BizSpark program pomogao?

2007. godine, kada smo se odlučili na programiranje vlastitog CMS sustava (EasyEdit CMS), bez BizSparka to ne bi bilo moguće. Suradnja s Microsoftom nam je omogućila pristup svim serverima i programima za razvoj vlastitog sustava na kojemu i dan danas počivaju svi naši radovi. Osim što su nam omogućili pristup softveru, ljudi iz Microsofta su nam uvelike pomogli i svojim savjetima, edukacijama te networkingom općenito.

Što biste istaknuli kao najveću prednost sudjelovanja u BizSpark programu?

Microsoft_BizSparkStvarno ne znam kako istaknuti samo jednu prednost ovog programa. Sinergijski učinak edukacije, konzaltinga, networkinga i pristupa softveru je ono što BizSpark čini odličnim programom. Kada bih baš morao izdvojiti jednu stvar, onda bi to u našem scenariju definitivno bio pristup softveru. U konačnici, bez pravog softvera, teško da se može doći i do kvalitetnog softverskog rješenja.

Koje su, po vama, najveće prednosti Microsoft tehnologija u odnosu na druge?

Kada se govori o prednostima Microsoft tehnologija, prije svega bih naveo kvalitetu razvojnih alata i podršku za kompletan životni ciklus razvoja.  Iz tog razloga nam je bilo lako odlučiti se na korištenje Microsoft tehnologija u kombinaciji s BizSpark programom. Gledajući iz današnje perspektive, još smo više zadovoljni tom odlukom. C# razvojni jezik, Visual Studio i Team Foundation Server svakom novom verzijom podižu letvicu kvalitete i dodaju nove, ali i važne mogućnosti.

Daljnja suradnja s Microsoftom kroz partnerske programe omogućuje nam pristup svim potrebnim alatima uz minimalne troškove. Osim razvoja web aplikacija, već usvojena znanja i poznato okruženje omogućuje nam razvoj aplikacija za različite sustave, od pametnih telefona do aplikacija u oblaku. U našem slučaju to se pokazalo od iznimne važnosti kod povezivanja našeg CMS-a s drugim sustavima i upravo ta mogućnost i različite vrste baza podataka nam pruža ključnu prednost i izdvaja naša rješenja na tržištu.

Imate li možda nekakav savjet za kraj, za sve one koji razmišljaju o sudjelovanju u BizSpark programu?

Ako se netko još uvijek premišlja o BizSpark programu, neka prestane. BizSpark je, bez razmišljanja, najbolji program za startupe, kojega bih preporučio svakome.  Posredstvom njega, nove će firme sigurno napredovati, a samim time i poboljšati svoje poslovanje. Još jednom napominjem da bi u slučaju WEB marketinga bilo nemoguće razviti svoj vlastiti proizvod visoke klase, za kojeg vjerujem da naš EasyEdit CMS i pripada. Dakle, ukoliko imate odličnu ideju iza koje ste spremni stati, ali nemate resurse pa čak i know how, BizSpark je točno ono što vam treba.

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics