Ponedjeljak, 30. ožujka, 2015. Komentiraj

Društvena odgovornost tvrtke, odnosno kako Microsoft provodi #DoMore u Hrvatskoj, part 2

Društvena odgovornost tvrtke, odnosno kako Microsoft provodi #DoMore u Hrvatskoj, part 2

Sjećate li se priče o Maji, Ani, Luki i Ivanu? Stiže nastavak.

Prije dva mjeseca smo se raspisali o aktivnostima koje Microsoft provodi u Hrvatskoj u duhu globalnog Microsoft Citizenship programa. Od pametnih učionica za osnovnoškolce do startup inicijativa za mlade inovatore, aktivnosti nije nedostajalo.

Krajem je godine svim učenicima, učiteljima te nastavnicima hrvatskih osnovnih i srednjih škola omogućeno besplatno korištenje i instalacija Office 365 alata. Da to ne ostane samo na pukoj odluci, prije mjesec dana je započela edukativna kampanja upoznavanja učenika s Office alatima koji predavanje i učenje djeci čine lakšim i zabavnijim.

Nove face u razredu

Ivan, Ana i Luka iz naše prethodne priče dobivaju novu ulogu u 2015. – oni postaju Techmeni!

Kako bi djeci maksimalno približili tehnologiju i karakteristike Officea koje im pomažu pri svakodnevnoj nastavi i učenju, u ovom se polugodištu naši marljivi studenti preuzeli ulogu superheroja. 28 Microsoft Student Partnera je 9. ožujka započelo misiju Techmen i krenulo Techmobilom obilaziti škole diljem Hrvatske i prenositi svoje znanje na mlađe generacije.

20150316_144905

P1240762

Koje su teme radionica?

Cilj radionica koje donose Techmeni je na zanimljiv i privlačan način demonstrirati učenicima sve mogućnosti Office alata, odnosno njihove praktične primjene u svakodnevnim školskim aktivnostima. Teme radionica su podijeljene u 4 tematska bloka:

  • Office 365 Education, gdje se učenike upoznaje s alatima poput Worda, Excela, Powepointa, Outlooka i Onenotea
  • Office Mix – karakteristike alata i izrada interaktivnih prezentacija
  • Sigurnost na internetu – gdje se učenicima objašnjava pojam sigurnosti i na što trebaju paziti pri korištenju interneta
  • Osnove programiranja – u skladu s Hour of Code kampanjom, naši Techmeni na jednostavan način prenose osnovno znanje o kodovima

Da bi polugodište bilo još zanimljivije, organizirano je i natjecanje među školama: sve osnovne i srednje škole na području Republike Hrvatske se mogu natjecati u izradi Office Mix prezentacija i osvojiti XBOX One za svoju školu.

Ako je slučajno neki učenik zalutao na WinDays blog, ovdje možeš pronaći sve informacije o radionicama i natjecanju. Za vas odrasle, vrijedi isti link – uputite svoju djecu, nećake ili mlađu braću na msacademic stranicu gdje klinci mogu pronaći više informacija te pronaći inspiraciju za svoj novi hobi. U nekima se sigurno krije budući WinDays predavač. :)

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics