Četvrtak, 12. prosinca, 2013. Komentiraj

Intervju s članovima AuThink tima

Intervju s članovima AuThink tima

Imali smo priliku intervjuirati članove projekta AuThink čija je aplikacija, namjenjena za pomoć djeci s autizmom, pobijedila na prošlogodišnjoj Software Startup Academy. Što se promijenilo od tad, koliko im je ovo priznanje pomoglo i kako je zapravo sve počelo? Saznajte opširnije u ovom članku.

Projekt AuThink nastao je kao ideja ambiciozne skupine mladih ljudi – Ivana Pavičića, Luke Vidačaka, Marka Marinovića, Ivana Božića i Marka Matijevića. Kao članovi udruge mladih programera DUMP došli su na ideju kako iskoristiti svoje znanje i motivaciju tako da pomognu onima kojima je najpotrebnije. Rezultati su vidljivi na svakom koraku – od članaka na lokalnim portalima preko pobjede u finalu Software Startup Academy projekta pa sve do ogromnog (i zasluženog) sudjelovanja i pobjede u DreamSpark Learning Award kategoriji u finalu Imagine Cupa održanog u St. Petersburgu.

 

Nakon uspješnog predstavljanja i pobjede na prošlogodišnjoj Software Startup Academy, kako je to utjecalo na vaš projekt?

Ivan Pavičić:
Pobjeda na prošlogodišnjoj Software Startup Academy je poprilično utjecala na naš projekt. Osim dodatne motivacije i potvrde da imamo kvalitetan projekt, stekli smo vidljivost i kontakte koji su nam pomogli u daljnjem razvoju projekta. Sve skupa bilo je odlično iskustvo koje nam je pomoglo da sagledamo i dodatno doradimo poslovnu stranu projekta.

 

Kako ste uopće došli na ideju kao što je AuThink? Što vas je potaknulo?

Ivan Pavičić:
Među članovima udruge DUMP postoji duga tradicija i želja za sudjelovanjem na Imagine Cup natjecanjima. To je odlična prilika za napraviti nešto što je za dobrobit zajednice i uz to naučiti kako razvijati jedan ovako kompleksan projekt. Na početku projekta javio sam se prijateljici koja studira na Rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu da mi kaže postoji li možda neko područje s kojim se ona susrela, gdje bi tehnologija mogla pomoći. Kako je ona imala praksu u centru za autizam u Splitu, povezala nas je sa svojom mentoricom Tanjom Mravak, koja je imala sličnu ideju već od prije. Tako je započela naša suradnja koja traje i dan danas!

 

U kojoj je sad fazi vaš proizvod, je li SSA projekt pomogao u bržem razvijanju i ima li indirektnih posljedica ovakvog priznanja?

Marko Marinović:
Projekt je gotov u svom osnovnom obliku i koristi se u centru za autizam u Splitu. Sada radimo na implementaciji dodatnih zadataka i unaprjeđivanju sustava. SSA projekt nam je definitivno pomogao, najviše u vidu savjeta sudaca kojima smo prezentirali naš projekt. Budući da smo svi informatičari i nemamo puno iskustva u poslovnom svijetu, trebala nam je pomoć kako osmisliti poslovni model za ovakav projekt.

 

S obzirom na to da članovi AuThinka potječu iz svih krajeva Hrvatske, kako se snalazite u zajedničkom radu?

Luka Vidačak:
Nismo imali većih problema zbog toga što članovi nisu svi u istom gradu. Uz redovite sastanke preko Skypea i podjelu zaduženja svatko je mogao biti neovisan u svom radu. U nekoliko navrata smo mi odlazili u Zagreb te kolega Božić u Split.

 

Kako na vas gledaju potencijalni klijenti nakon SSA?

Ivan Pavičić:
SSA projekt nam je dao jednu novu dimenziju o kojoj nismo previše razmišljali prije natjecanja. Dala nam je uvid da možemo s AuThinkom doći direktno do roditelja djece koja imaju teškoće autističnog spektra te im pomoći u terapiji i kod kuće. Naša želja nakon SSA je bila nastaviti u tom smjeru, a samim time će potencijalnim klijentima zasigurno biti drago vidjeti da je AuThink već prepoznat projekt!

 

Što biste preporučili „nekim novim klincima“ koji se misle prijaviti za ovogodišnji SSA?

Marko Matijević:
Definitivno se prijavite! Nemate što izgubiti, a s druge strane možete dobiti jako puno znanja, iskustva i ostvariti razna poznanstva. Kroz ovakvo natjecanje naučit ćete raditi u timu, realizirati široki spektar zadataka vezanih uz projekt kao i prezentirati sam projekt.

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics