Četvrtak, 16. travnja, 2015. Komentiraj

Intervju s Ninom Baras

Intervju s Ninom Baras

Zadnji smo intervju prije početka 15. izdanja konferencije odradili s direktoricom WinDays15 konferencije, Ninom Baras.

1. Svega nekoliko dana nas dijeli od početka konferencije. Koliko sudionika očekujete ove godine?

Da, do starta 15. Jubilarne WinDays konferencije ostalo je još samo par dana. Jako se veselim  konferenciji jer smo izmjenili koncept. U skladu s očekivanjima i željama sudionika koje su nam prenijeli prethodnih godina putem upitnika ove godine startamo s Business konferencijom. Pripremili smo jako zanimljiv program pa očekujemo više Business sudionika nego prethodnih godina. Technology konferencija već je niz godina nezaobilazna za hrvatske IT stručnjake pa sam sigurna da će stići u velikom broju, a pridružit će im se i stručnjaci iz regije. Vjerujem da će na Business i Technology konferencijama biti više od 1500 sudionika.

2. Tijekom svog rada na WinDaysima kontinuirano ste naglašavali orijentiranost na sudionike te kako su ljudi ti koji kroje konferencije i njen sadržaj. Koje su bile glavne smjernice ovogodišnjeg programa i koncepta WinDaysa?

Mislim da to najbolje objašnjava slogan konferencije – „Konferencija koja vas poznaje“. Jako nam je bitno mišljenje sudionika pa smo sve sugestije i prijedloge uzeli u obzir prilikom stvaranja sadržaja konferencije da bi ona ispunila očekivanja sudionika. Business konferenciju kreirali smo imajući na umu najaktualnije teme koje zanimaju poslovnu zajednicu. Razgovarat ćemo o novim, suvremenim načinima poslovanja, o upravljanju ljudskim resursima te o nezaposlenosti mladih. Technology konferencija ove godine dolazi u idealnom terminu jer je Microsoft nedavno predstavio niz novih Microsoft proizvoda i rješenja o kojima će se moći više saznati na WinDaysima.

3. Ovogodišnji napor i naglasak na Business dijelu konferencije je rezultirao izrazito kvalitetnim programskim partnerima – kako je tekla suradnja s tvrtkama EY i SELECTIO i što nam oni pripremaju u Umagu?

Mislim da partnerstvo tvrtki EY i Selectio konferenciji donosi dodatnu širinu, publiku i kvalitetu sadržaja. Obje tvrtke dale su svoj doprinos na područjima u kojima su vodeće. Selectio je prvenstveno sudjelovao u pripremi predavanja na temu ljudskih resursa te predložio neke aktualne teme i osigurao nekoliko vrlo atraktivnih govornika. EY je također u suradnji s WinDays timom pripremio nekoliko predavanja i okrugli stol na temu novih načina poslovanja, a na konferenciji gostuje nekoliko uglednih međunarodnih stručnjaka iz EY-a. Svi sudionici Business konferencije imaju i jedinstvenu mogućnost da tijekom konferencije zakažu besplatne konzultacije sa stručnjacima iz tvrtke Selectio, koji će ih savjetovati o tome kako osigurati sredstva za projekt iz EU fondova.

4. Koji su najveći izazovi u zadržavanju titule najveće poslovno-tehnološke konferencije u regiji?

Najveći izazov je zadržati interes sudionika. Jako smo ponosni na činjenicu da smo usprkos trenutnom gospodarskom stanju vodeća konferencija u regiji s najvećim brojem sudionika. Uz program koji treba biti aktraktivan i kvalitetan te uključivati vrhunske predavače, izuzetno su bitni i dodatni sadržaji koji doprinose zadovoljstvu boravkom na konferenciji. Mislim da je jedna od ključnih prednosti WinDaysa mogućnost kvalitetnog networkinga – na konferenciji imate priliku susresti i upoznati velik broj domaćih i stranih stručnjaka i napraviti prvi korak u uspostavi buduće poslovne suradnje.

5. I posljednji call-to-action prije početka odbrojavanja do prvog predavanja u utorak – tko ne smije propustiti konferenciju poput WinDaysa?

Ovogodišnju Business konferenciju ne bi trebali propustiti stručnjaci za ljudske resurse te svi oni koji se bave marketingom i prodajom. Teme su svakako zanimljive i za vlasnike i direktore tvrtki, bez obzira je li riječ o malim tvrtkama ili velikim sustavima. Technology konferenciju sigurno neće propustiti stručnjaci iz IT sektora. Vjerujem da će svi sudionici biti zadovoljni programom i događanjima na 15. WinDays konferenciji i da će se vratiti kući puni pozitivnih dojmova!

 

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics