Utorak, 19. veljače, 2013. Komentiraj

Microsoft BizSpark

Microsoft BizSpark

Microsoft BizSpark je globalni program koji pomaže mladim startup tvrtkama čije poslovanje je bazirano na proizvodnji softverskih proizvoda. Program ovim tvrtkama omogućava besplatan pristup Microsoftovim alatima za razvoj i dizajn preko dobro poznatog MSDN sustava pretplate (Microsoft Development Network).

BizSparkProgram tvrtkama pomaže u povezivanju s ključnim igračima unutar industrije osiguravajući im također i veću vidljivosti na tržištu. Omogućava im tehničku podršku, poslovnu edukaciju i pristup mreži od oko 2.000 partnera spajanjem članova programa s investitorima, inkubatorima, konzultantima, vladinim agencijama te ostalim stručnjacima u područjima ključnim za rast i razvoj tvrtke članice. Značajna beneficija članova programa je svakako besplatan pristup Windows Azure usluzi, moćnoj i fleksibilnoj platformi smještenoj u oblaku na koju je moguće postaviti aplikaciju ili web servis. Microsoft kroz BizSpark program nudi i besplatni jednokratni razvojni račun na Windows Phone Centru u trajanju od 12 mjeseci.

Kako postati dio BizSpark programa?

Program djeluje od svog osnutka 2008. godine i broji više od 45.000 tvrtki iz 100 različitih država diljem svijeta. Članstvo je vrlo jednostavno i besplatno za ostvariti ukoliko tvrtka zadovoljava četiri uvjeta. Tvrtka se mora bavi proizvodnjom softvera, biti u privatnom vlasništvu, biti mlađa od 5 godina, ostvarivati godišnju zaradu manju od 1 milijun USD. Ako startup tvrtka ispunjava uvjete, prijavljuje se za BizSpark program koristeći svoju službenu e-mail adresu koja sadrži naziv same tvrtke i čeka odgovor od strane BizSpark programa.

BizSpark Connect

Jedan od načina na koji Microsoft to postiže je Microsoft BizSpark Connect portal na kojem je svim tvrtkama dostupna web aplikacije u obliku velike karte svijeta na kojoj su prikazane sve tvrtke članice BizSpark programa u cijelom svijetu. Na karti su prikazani:

  • BizSpark Startup tvrtke
  • BizSpark One tvrtke (tvrtke koje su posebno uspješne unutar programa)
  • BizSpark Plus partneri
  • BizSpark Network partneri

Što nakon 5 godina?

Nakon isteka članstva unutar BizSpark programa, tvrtka ima pravo i dalje koristiti sav softver koji je preuzela za vrijeme svog članstva u BizSpark programu što također uključuje 4 Windows Servera (Standard Edition) i 2 SQL Servera (Standard Edition), dok je za veći broj moguće podnijeti prijavu koju potom razmotri BizSpark vijeće. Tvrtke imaju mogućnost nastaviti koristiti MSDN račun uz određeni popust te kupnju “Software Assurance” paketa s popustom od 50% prve dvije godine s pristupima ažuriranim inačicama i dogradnjama koje izlaze s vremenom. Kao BizSpark alumni, tvrtka također ima pravo sudjelovati i koristiti posebne BizSpark alumni popuste i akcije koje Microsoft organizira tijekom godine.


Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics