Ponedjeljak, 26. siječnja, 2015. Komentiraj

Pregled najboljih aplikacija Windows Phone trgovine na kraju 2014.

Pregled najboljih aplikacija Windows Phone trgovine na kraju 2014.

Iza nas je još jedna uspješna godina za Windows Phone platformu, a u Windows Phone trgovini u ovom trenutku možete pronaći više od 120.000 certificiranih aplikacija i igara. Saznajte koje su bile najpopularnije u 2014!

Zanimljivu činjenicu možemo pronaći u statistikama Windows bloga, koje prikazuju Windows Phone 8.1 kao primarni operacijski sustav u Windows Phone trgovini. Windows Phone 8.1 operacijski sustav tako danas zauzima više od 65% ukupnih preuzimanja, dok Windows Phone uređaji sa 7.x. operacijskim sustavom čine tek nešto manje od 5%. Windows Phone 8.1 aplikacije donose mnoštvo prednosti za razvojne inženjere, ali i korisnike koji aplikacije ocjenjuju po funkcionalnosti i korisničkom iskustvu.

U nastavku vam donosimo najbolje ocijenjene aplikacije s Windows Phone trgovine u Hrvatskoj.

ki

Kad će Kiša je vremenska prognoza za Zagreb i okolicu s web stranice kadcekisa.com. Prognoza je kratka, jasna i precizna. Prikazuje aktualne podatke i prognozu za tri dana. Aplikacija je jednostavna i pregledna s pozadinom koja se u tom trenutku nalazi i na kadcekisa.com. Također, ima i tile na kojem su prikazani aktualni podaci – ikona, temperatura i vjetar, te se nalazi na prvom mjestu najbolje ocijenjenih aplikacija sa 1273 recenzije i čistom peticom.

ssZa sportske fanove, SofaScore LiveScore je besplatna livescore aplikacija s rezultatima uživo. Aplikacija omogućuje praćenje sportskih rezultata svih liga, turnira i događaja. Također, moguće je kreirati vlastitu listu omiljenih utakmica i timova za koje ćete primati obavijesti o postignutom golu, dobivenom kartonu, videu golova i mnoge druge. Aplikaciju je recenziralo 866 korisnika s peticom te se tako nalazi na drugom mjestu najbolje ocijenjenih aplikacija.

dNa trećem mjestu nalazi se igrica Doors. Cilj igrice je riješiti zagonetku kako bi prošli kroz vrata te izašli iz sobe. Sa 768 recenzija igrica je prepoznata kao najbolje ocijenjena u svom žanru.

 

 

 

 

Windows Phone trgovina nudi i najbolje besplatne aplikacije, one koje su korisnici najviše puta instalirali na svoje Windows phone uređaje.

odO OneDriveu smo već  pisali na Windays blogu. Riječ je o besplatnoj internetskoj pohrani za sve osobne datoteke kako biste im mogli pristupiti s Windows Phone uređaja, računala (PC-ja ili Maca) ili s bilo kojeg drugog uređaja koji koristite. OneDrive za tvrtke sadrži i prostor za pohranu poslovnih datoteka kako biste ih mogli zajednički koristiti s drugima na poslu ili u obrazovnoj ustanovi. OneDrive Unlimited vjerojatno će doprinijeti ustaljenju ove aplikacije na prvom mjestu.

ccCandy Crush Saga je slovila za najpopularniju igricu na svijetu koju je svakodnevno igralo više od 15 milijuna igrača. Popularnost ove jednostavne igrice, u kojoj je cilj razbiti što više bombončića, raste iz dana u dan. Podaci pokazuju kako je u 2014. Candy Crush Saga bila najtraženija igrica na Facebooku, iOS-u i Google Play storeu, a odnedavno ju možete preuzeti i u Windows Phone trgovini. Aplikacije se nalazi na drugom mjestu ove liste sa samo 95 recenzija što nije čudno uzimajući u obzir kako je dostupna tek nekoliko tjedana..

mAko ste se pitali gdje je najposjećenija društvena mreža aka Facebook sa svojim aplikacijama, odgovor je na trećem mjestu trenutno najboljih besplatnih aplikacija.

 

 

 

 

 

Od najboljih aplikacija uz plaćanje, možemo izdvojiti četiri igrice kao najomiljenije u Windows trgovini:

Plants vs. Zombies,

Survivalcraft,

Istunt2,

NFS: Hot PurSuit

Windows Phone trgovina nudi još mnoštvo popularnih aplikacija  kao što su Viber, Facebook i Whatsapp – najpopularniji servisi korišteni pri komunikaciji. Također, tu su i Instagram, Nokia Camera, Lumia Creative Studio, Twitter i Tweetit kojima preostaje nametnuti se korisnicima na hrvatskom tržištu.

Od igrica važno je još spomenuti i Sonic Cd, Cut the Rope i Fruit Slash, a još mnoštvo igara tek pronalazi svoje mjesto na tržištu. Sve dostupne aplikacije Windows Phone trgovine možete pogledati ovdje, a ako želite pronaći svoj Windows Phone, ažurirati, preuzeti ili ponovno instalirati aplikacije možete se prijaviti ovdje te na taj način povezati svoje računalo i Windows Phone uređaj.

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics