Utorak, 17. veljače, 2015. Komentiraj

Pregled Office Sway Preview verzije

Pregled Office Sway Preview verzije

Nakon prvog predstavljanja na tržištu, ova je aplikacija proglašena nasljednikom Powerpointa. WinDays blog donosi pregled karakteristika nove Office Sway aplikacije.

Office Sway broji više od milijun jedinstvenih posjetitelja te više od 175.000 zahtjeva za korištenje Sway Preview verzije. Aplikacija funkcionira putem jednostavnih web stranica za prezentaciju koristeći Microsoft Azure za prijedlog izgleda stranica i brzo renderiranje sadržaja tijekom njegove izrade. Prednost Sway aplikacije je dostupnost u Office paketu, što znači da možete pristupiti aplikaciji putem svog smartphonea ili web preglednika.

https://www.youtube.com/watch?v=Jw-g6IuBVJE

Sway se prilagođava da bi odgovarao svakom uređaju na kojem se pregledava pa je, ovisno o veličini zaslona, prikaz aplikacije uvijek prilagođen uređaju i korisniku.

Sway aplikacija je cloud native i nudi mogućnosti poput povlačenja sadržaja s OneDrivea, YouTubea, Facebooka i Twittera bez napuštanja aplikacije, što omogućuje korisnicima puno brži i jednostavniji pristup, posebno ako ste dio tima koji koristi isti Office i svoje podatke pohranjujete na OneDriveu. Sway omogućava interaktivne kreacije te nudi mogućnost odabira različitih sučelja kao što su grupiranje, istaknuta slika, slideshow i ostale mogućnosti.

Već danas u Swayu možemo pronaći integrirane nove nadogradnje i mogućnosti koje izradu online prezentacija čine zanimljivom i jednostavnom. U nastavku donosimo one najvažnije.

Poništavanje, vraćanje ili ponavljanje akcije

Jedna od najnovijih, ali i najviše zahtjevanih opcija su upravo poništi i ponovi akcije. Također integirana je i opcija koja ima sličnu fukciju – Remix oblikuje vašu prezentaciju odabirom jednog od određenih stilova i opcija aplikacije. Klikom na Remix možete pregledati sve opcije oblikovanja te odabrati onu koja vam se najviše sviđa.

Oblikovanje teksta

Natuknice i nabrajanje stavki su jedna od novosti kontrola pri oblikovanju teksta. Nabrajanje stavki i numeriranje od velike je koristi pri izradi prezentacijskog teksta te s ovom opcijom korisnici imaju mogućnost više utjecati na izgled iIi oblikovanje prezentacije. Pri kopiranju teksta u prezentaciju, aplikacija automatski prepoznaje numeriranje i nabrajanje te prilagođava izgledu u Swayu.

1

Kada pričamo o oblikovanju teksta, Sway ima mogućnost uređivanja zaglavlja i teksta direktno pri pregledu prezentacije, što omogućuje dodavanje novog sadržaja i nastavak s pregledom aplikacije.2

Uređivanje i oblikovanje sadržaja moguće je pomoću drag metode. Ako odlučite da vam određeni naslov treba na drugom kraju prezentacije, dovoljno ga je povući na mjesto na kojem ste ga zamislili.

3

Drag and drop metoda omogućena je i pri dodavanju slika u prezentaciju.

Uvoz pdf dokumenta

Sway nudi mogućnost uvoza pdf dokumenta u aplikaciju. Odabirom i uvozom dokumenta Sway automatski generira prezentaciju s podacima iz dokumenta.

4

Odabir boja u prezentaciji

Od samog početka Sway nudi opciju odabira osnovne palete boja pri naglašavanju sadržaja i izgleda prezentacije. Novina je algoritam za odabir palete boja integriran u Sway kao mogućnost osobnog odabira boja najsličnijih vizualu koje sadrži prezentacija.

5

S ovim mogućnostima, kreiranje stranica postalo je jednostavnije i dostupnije svima. Web aplikacija  dostupna je u preglednicima Internet Explorer, Chrome, Firefox i Safari, a prema najavama uskoro i kroz aplikacije za mobilne operacijske sustave Windows Phone i Android.

Iz Office Sway tima najavljuju kako će nastaviti poboljšavati proizvod na temelju povratnih informacija korisnika, a ako imate prijedlog ili povratnu informaciju, možete ju podijeliti na Office Sway forumu. Svoju prvu online prezentaciju izradite ovdje!

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics