Četvrtak, 10. travnja, 2014. Komentiraj

Pregled trećeg dana WinDays14 konferencije

Pregled trećeg dana WinDays14 konferencije

Iza nas je još jedan uzbudljiv dan WinDays konferencije. Nastavili smo s Technology, a otvorili i Business konferenciju. Što je sve obilježilo jučerašnji dan i koja smo predavanja slušali pročitajte u nastavku.

Dan je započeo predavanjem Petre Korice-Pehserl i Romana Milera na temu “Internet of things”. Petra i Roman su kroz dinamično predavanje objasnili što je to Internet of Things i što uskoro možemo očekivati. Činjenica da će industrija pametnih uređaja do 2025. godine doseći 1,7 trilijuna dolaraveć puno govori o našoj bliskoj budućnosti. Spremnik za jaja koji pamti rok trajanja i obavještava vas o tome, nosiva tehnologija, GPS za kućne ljubimce i djecu tek su mali dio onoga što nas još čeka.

Predavanje Igora Sliškoviča pokušalo nam je dočarati komu je sve namijenjen Office365 i na koji ga sve način možemo koristiti. Igor je predavanje otvorio tezom: Office365 može donijeti koristi (gotovo) svakoj organizaciji. Pri tome troškovi odnosno njihovo smanjenje nisu glavna i najvažnija korist. U nastavku je prošao kroz razne beneficije i načine iskorištavanja Ofiice365 za određene tipove organizacija.

Marko Sever i Goran Petrinjak pokazali su nam kako su iskoristili Microsoftove usluge i uređaje da bi pojednostavili i pojeftinili procese u ekološkom poljoprivrednom gospodarstvu Eko Sever. Na pravom smo primjeru mogli vidjeti kako su u svoje poslovne procese integrirali Microsoft Azure, Office365 za komunikaciju i poslovnu učinkovitost unutar gospodarstva, web aplikaciju, Windows 8 i Windows Phone 8 aplikacije za korisnike i dostavljače.

Marko_Sever

Keynote Technology dijela konferencije održan je u popodnevnim satima. Imali smo priliku ponoviti najvažnije stavke iz Technology dijela. Uz rezime konferencije,  Bruno Kovačić dodatno je demonstrirao konačni produkt njegovog tima koji je prva dva dana u sklopu Azure Challengea kreirao aplikaciju za streaming video sadržaja.

Azure_Challenge

Nešto malo prije podneva započelo je službeno otvaranje  Business konferencije. Lejla Zukić-Krivdić, direktorica WinDays Business konferencije, otvorila je konferenciju kratkim pregledom tema i predavača koji nas očekuju u dva dana ističući najzanimljivija predavanja. Izrazila je zadovoljstvo brojem prijava i kvalitetom sadržaja. Tomislav Tipurić na otvaranju Business konferencije govorio o inovaciji i o tome sto pojam inovacije predstavlja.

Na Business dijelu predavanja, Nenad Pacek govorio je o strategijama rasta, kako nastaju inovacije, što se to događa u globalnoj ekonomiji i kako se Hrvatska uklapa u tu priču. Kako korporacije gledaju na inovacije pojasnio nam je Ratko Mutavdžić. Govorio je o tome tko su sve konkurenti korporacijama i kako se situacija s godinama promijenila. Priču nam je pojasnio na primjeru Air B’N’B portala za iznajmljivanje kreveta. Draško Ivanišević nam je dao osvrt na četiri megatrenda koja ćemo još dugo spominjati – mobilnost, cloud computing, društvene mreže i big-data.

Vrhunac dana bila je središnja svečanost koju su otvorili predsjednik Microsofta za srednju i istočnu Europu Don Grantham, direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković i direktorica WinDays konferencije Nina Baras. Pridružili su im se uvaženi gosti Jens Hartmann, glavni operativni direktor za poslovne korisnike te Nj. E. Kenneth Merten, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Nina Baras

Navečer smo se zabavljali u WinDays Garaži gdje smo u noć ušli stihovima Natali Dizdar. Pogledajte galeriju slika trećeg dana konferencije, a svakako pratite i naš YouTube kanal. 

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics