Četvrtak, 20. ožujka, 2014. Komentiraj

Radionice i okrugli stolovi na WinDays14

Radionice i okrugli stolovi na WinDays14

Pored velikog broja predavanja na WinDays konferenciji, sudionike očekuju i razne radionice te okrugli stolovi u kojima će imati mogućnost komunicirati s istaknutim gospodarstvenicima i predstavnicima vlasti. U nastavku vam donosimo neke od radionica i okruglih stolova koji vas očekuju na ovogodišnjoj konferenciji.

Kako pretvoriti ideju u poslovni model – iskustva iz Hrvatske i regije

Tvrtke koje imaju razrađene procese za poticanje inovativnosti uspješnije odolijevaju krizi, ali i uspješnije postižu konkurentnost na svjetskom tržištu. One su stabilne, uspješne, postižu izvanredne rezultate i imaju zadovoljne zaposlenike. Njihovi proizvodi i usluge uspješno se hvataju u koštac sa sve većom konkurencijom globalnog tržišta. One su fleksibilne i brže se prilagođavaju trendovima, a često ih i postavljaju. One stvaraju nova tržišta. Na ovom okruglom okupit će se vlasnici i predsjednici Uprava tih tvrtki kako bi doznali njihovu tajnu – kako?  Jedan od gostiju ovog okruglog stola je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Alati za izgradnju inovativne tvrtke

Cilj ove radionice, koju će voditi Mary Adams i Vedran Antoljak jest dovesti znanje sudionika na novu razinu koristeći alate koji će im pomoći u razvoju inovativnije organizacija. Ti alati uključuju indeks potreban da se odredi važnost neopipljive imovine u njihovom poslovanju, prostor za identifikaciju neopipljive imovine koja pokreće inovacije i poslovni uspjeh te mjere potrebne za razumijevanje i upravljanje portfoliom neopipljive imovine. Radionica koristi open-source metodologije koje polaznici mogu iskoristiti u svojim vlastitim tvrtkama.

Obrazovanje, istraživanje i inovacije u središtu nacionalne strategije razvoja

Novo znanje i nove ideje, novi procesi, proizvodi i usluge te novo poduzetništvo povezane su sastavnice istraživačkog stvaralaštva. Takav model znanosti i obrazovanja s višestrukim ciljevima obilježava razvijeni svijet u kojem se znanost i gospodarstvo, kao i znanje i poduzetništvo međusobno potiču. U tom će se smjeru razvijati javna sveučilišta i javni znanstveni instituti u Hrvatskoj, za što su potrebni znanstvena izvrsnost te istraživačka i inovacijska suradnja s gospodarstvom i društvenim djelatnostima, uključujući sudjelovanje u procesima kojima se resursi vezani uz znanje koncentriraju i povezuju s prioritetnim gospodarskim aktivnostima u kojima Hrvatska može postati i ostati konkurentna. To je cilj naveden u Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, a hoće li ostati samo slovo na papiru vidjet ćemo u razgovoru s prof. Nevenom Budakom koji je bio na čelu Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije.

Kako postati High Tech – društvo

Okrugli stol otvara raspravu s ključnim akterima gospodarske, znanstvene i političke scene o tome što je potrebno učiniti kako bi se društvo okrenulo prema tehnološko-inovacijskom razvoju. Fokus će biti na potrebnim strateškim odrednicama koje moramo donijeti kao društvo prije nego bude prekasno. To svakako uključuje političke odluke, blisku suradnju znanosti i biznisa, obrazovanje zaposlenika budućnosti, financiranje inovativnih projekata (država, financijske institucije, investitori, poduzetnici…) te okretanja biznisa i znanosti prema novim tehnologijama (a opet poduprto državnim strateškim odrednicama.) Sudinici okruglog stola su ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ministar rada Mirando Mrsić, direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković te Siemon Smid s Tehnološkog sveučilišta iz Talinna.

Nadamo se da će ove radionice biti samo još jedan u nizu odličnih razloga da nas posjetite u Umagu, stoga prijavite se te nam se pridružite na najvećoj regionalnoj poslovno-tehnološkoj konferenciji!

 

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics