Utorak, 03. veljače, 2015. Komentiraj

Skype for bussines aka Skype za poslovne korisnike

Skype for bussines aka Skype za poslovne korisnike

Uz brojne promjene u Microsoftu tijekom 2014., valja se dotaknuti i novosti vezanih za Skype.

Skype kao najpoznatiji besplatni program za glasovne i video pozive omogućuje korisnicima međusobno povezivanje kroz par klikova na pametnom telefonu, tabletu ili računalu. S druge strane, Microsoft je 2011. lansirao Lync koji pojednostavljuje i na jedinstven način omogućuje komunikaciju korisnicima na poslovnoj razini. Dosadašnja veza između Lynca i Skypea omogućavala je Lync korisnicima komunikaciju sa 300 milijuna korisnika Skypea diljem svijeta. Na taj način, korisnici programa Lync mogu iskoristiti globalni doseg Skype servisa te se povezati s dobavljačima, klijentima i partnerima, istodobno se oslanjajući na poslovne značajke programa Lync.

U studenom prošle godine najavljeno je kako će sljedeća verzija Lynca  2015. dobiti novo ime – Skype for bussines, a WinDays blog donosi kratki pregled prvih karakteristika novog servera.

Skype for business će preuzeti poznatu Skype ikonu za pozive, ikonu za dodavanje videa u poziv te za prekidanje poziva. Skype korisničko sučelje za poziv također zadržava poznati dizajn te aktivni poziv kao i do sada ostaje vidljiv u umanjenom prilagođenom prozoru, ako niste u Skype sučelju i fokusirani ste na nešto drugo. U isto vrijeme Skype for Business zadržava i poboljšava sve mogućnosti Lynca, uključujući i dijeljenje sadržaja te telefoniranje. Na primjer, za preusmjeravanje poziva sada je potreban samo jedan klik za razliku od dosadašnjih tri.
l

Jedna od prednosti je i olakšana povezanost s ljudima širom svijeta. Lync već nudi slanje poruka i audio pozive, dok Skype for Business dolazi s video pozivima i Skype korisničkim direktorijem omogućujući tako da pozovete bilo kojeg Skype korisnika na bilo koji uređaj. Lync omogućuje komunikaciju na Windowsima, Windows Phoneu, iOSu, Mac računalima te pametnim telefonima s Android sustavom stoga široka dostupnost daje dodanu vrijednost.

Trenutni korisnici Lync Servera u mogućnosti su iskoristiti sve ove prednosti ažurirajući Lync Server 2013 na novi Skype for Bussines kroz svoje podatkovne centre, dok  Office 365 korisnici ne moraju brinuti ni o tome. Naime, nadogradnja usluge obavit će se automatski u sklopu Office 365 usluge. Za standardne korisnike uvedeno je jednostavnije povezivanje Lynca s kontaktima na Skypeu.

n

Za više informacija i pravo korisničko iskustvo preostaje nam čekati prvu polovicu 2015., a u međuvremenu vam preporučamo sljedeći prezentacijski video koji pruža odličan pregled navedenih karakteristika. link

 

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics