Ponedjeljak, 23. veljače, 2015. Komentiraj

Software StartUp Academy – više od edukacije

Software StartUp Academy – više od edukacije

Treću godinu zaredom Umag i WinDays konferencija ugostiti će finaliste i najbolje timove iz Hrvatske koji su sudionici projekta Software StartUp Academy. Donosimo kratki pregled natjecanja!

I ove godine na završnici u Umagu tražit će se najbolji tim koji će biti nagrađen, kako novčanim iznosom, tako i pažnjom koju pobjednik SSA dobije. Za sve one koji još uvijek nisu upoznati sa Software StartUp Academy (SSA), riječ je o projektu koji svima onima koji imaju ideje, kreativni su i entuzijastični pruža priliku usavršiti ideje i prezentirati ih. Ono što SSA nudi svojim polaznicima, puno je više od same novčane nagrade. SSA projekt ističe se po tome što svim polaznicima pruža besplatnu edukaciju o najnovijim tehnološkim i poslovnim temama kako bi polaznici usvojili interdisciplinarna znanja. Posebnost ove akademije jest i to što se ona održava u Osijeku, Zagrebu, Varaždinu, Splitu i Rijeci i to od listopada pa sve do travnja, kada se u sklopu WinDays konferencije održava finale, što je pokazatelj jedinstvenosti ovog edukacijskog programa u Hrvatskoj.

12

Vrijednosti koje donosi Software StartUp Academy

Zašto sudjelovati na SSA? Svi oni koji imaju ideju i žele na njoj raditi, imaju priliku stati pred potencijalne investitore i prezentirati ju najbolje što mogu. No, nije SSA ovdje samo za one koji imaju ideje. SSA nudi uistinu kvalitetna predavanja, kvalitetna znanja i  tehnološke teme koje predstavljaju ljudi koji uspješno vode svoje tvrtke i u konstantnoj su potrazi za kvalitetnim zaposlenicima. Stoga, pravu vrijednost cijele akademije predstavlja zajednica koju Microsoft okuplja, zajednica stručnjaka koji razumiju tehnologiju, zajednica koja prati dinamičan svijet razvoja novih tehnologija i razumije tržište rada. Svima onima koje zanima tko su mentori i predavači predlažem da posjete http://startup.msacademic.hr/mentori-i-predavaci. SSA nudi polaznicima priliku za upoznavanje svih mentora i predavača , ali i za međusobno upoznavanje. O samoj vrijednosti mreže poslovnih kontakata ne treba ni govoriti.

Uspješno provedena edukacija!

11

Software StartUp Academy je krajem siječnja završila prvu fazu projekta – edukacijsku fazu. U pet gradova održano je više od 30 tehničkih predavanja na kojima su polaznici slušali predavanja o razvoju softvera. Predavanja su pokrila kompletan proces razvoj aplikacija, od osnovnih predavanja gdje se govorilo o tipovima aplikacija i metodologijama razvoja softverskog proizvoda pa sve do predavanja o bazama podataka i razvoju web i mobilnih aplikacija. Osim tehničkih predavanja, polaznici su imali priliku poslušati i više od 20 poslovnih predavanja. Ono što svaki startup treba je dobar poslovni, marketinški  te plan prodaje pa su korisnici imali priliku slušati predavanja i o navedenim temama. Predavanja po gradovima održali su iskusni predavači i Microsoft Student Partneri koji svakodnevno rade s tehnologijama te profesori i stručnjaci koji predaju na Ekonomskim fakultetima kako bi se osigurala kvaliteta predavanja i sadržaja koji se prenosi polaznicima.

Što slijedi?

Ono što slijedi nakon odrađenih predavanja je prijava timova i predaja ideja. Upravo sad slijedi onaj trenutak kada polaznici trebaju napisati imena i prezimena svih članova svog tima te prijaviti svoju ideju, napisati što su točno osmislili i kako će to provesti. Tijekom nekoliko mjeseci dok su trajala predavanja polaznici su imali priliku povezati se međusobno te naučiti dovoljno o tehnologijama i mogućnostima razvoja softvera kako bi mogli oformiti kvalitetan tim i znali što žele napraviti. SSA je došla u fazu kada timovi kreću raditi na svom proizvodu, kako s poslovne, tako i s tehničke strane. U ovom trenutku polaznici imaju priliku zajedno sa svim mentorima raditi na unaprjeđenju svojih ideja. Ovo je faza u kojoj će mentori pokušati pripremiti polaznike za predstavljanje svojih projekata u ožujku, kada će se tražiti pobjednici na razini gradova. Treba napomenuti i istaknuti važnost ove faze jer će samo najbolji timovi iz pojedinih gradova dobiti priliku otići na WinDays konferenciju i pred potencijalnim investitorima predstaviti sebe i prezentirati što su napravili. Prilika je to kakva se ne pruža često!

13

Projektom Software StartUp Academy nastoji se potaknuti poduzetnički duh kod mladih (i kreativnih) osoba te ih potaknuti na inovativnost. Osim toga, cilj projekta je pružiti i prenijeti znanje o najnovijim tehnologijama svima onima koje tehnologija zanima. Na ovaj način Microsoftova tehnologija se približava akademskom sektoru i povećava se broj tehnički kvalitetno obučenih mladih ljudi. Više od 600 prijavljenih na ovogodišnje izdanje Software StartUp Academy jasno daje do znanja kako postoji potreba za kvalitetnim predavanjima, ali i da su prepoznate vrijednosti SSA. Za više informacija o projektu Software StartUp Academy posjetite http://startup.msacademic.hr/ i pratite novosti na našem WinDays blogu.

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics