Petak, 17. travnja, 2015. Komentiraj

Tko su finalisti SSA 2015?

Tko su finalisti SSA 2015?

Pet timova će sljedeći tjedan na WinDaysima predstaviti svoje rješenje u finalu Software Startup Academy!

Od praćenja pčela do super taksi aplikacija, ima svega!

Tim Tepter

Tourgent je sustav za autobusne prijevoznike koji im putem web i mobilne aplikacije omogućuje upravljanje svim resursima i poslovnim procesima poput tura, vozila, vozača i vodiča. Uz navedeno Tourgent omogućuje i nadzor troškova, te komunikaciju između svih osoba koje su uključene u neku turu.

Tim Ballistics

Advanced Handball Statistics je sustav temeljen na mrežnoj aplikaciji i relacijskoj bazi podataka, mobilnoj aplikaciji i NoSQL bazi podataka te skladištu podataka u funkciji poslovne inteligencije. Ova tri dijela sustava medusobno komuniciraju putem web servisa temeljenih na node.js okruženju i MongoDB bazi podataka. Razvijeni sustav omogućuje stvarnovremensko izvještavanje u svrhu donošenja odluka tijekom rukometne utakmice te, uz pomoć online analitičke obrade i dubinske analize podataka, detaljnije analize podataka nakon utakmice. Sustav za naprednu rukometnu statistiku daje potpuni uvid u dinamiku utakmice i detaljni kumulativni učinak igrača i timova po segmentima igre u vremenskoj domeni. Na ovaj način sustav daje mnogo više iskoristivih podataka kao povratnu informaciju trenerima te tako pruža mogućnost analize i prilagodbe trenažnog procesa, uz efikasnije praćenje dinamike igre i detekciju ponašanja pojedinih igrača tijekom utakmica.

Tim CabApp

CabApp je servisna aplikacija kojom koristite taxi usluge po vašoj mjeri, bez obzira gdje se nalazili. Pomoću aplikacije možete naručiti prijevoznika, odabrati vašu rutu, unaprijed izračunati cijenu prijevoza, ali i rezervirati taxi nekoliko dana unaprijed. Odaberite pružatelja taxi usluga na osnovu povratnih informacija od drugih korisnika: za svakog prijevoznika prikazat će vam se informacije o kvaliteti vožnje, uslužnosti vozača, ispravnosti i udobnosti vozila te općem dojmu o pojedinim prijevoznicima. Kako bismo dodatno unaprijedili vaše zadovoljstvo našom aplikacijom, omogućili smo vam bidding opciju. Sve što trebate napraviti je izabrati odredište, a aplikacija vam primarno ponudi najbrže i najjeftinije rute. U tom trenu klijentska aplikacija namijenjena ponuđaču taxi usluga obavještava sve prijevoznike da je konkurentski prijevoznik voljan ponuditi manju cijenu usluge. Ponuđači u tom trenutku mogu odabrati žele li ponuditi nižu cijenu ili izgubiti vas kao svog klijenta, odnosno ponuđač usluga može biddati za vas, spuštajući tako cijenu do razumne granice, čineći korisnika zadovoljnim, a legalnu konkurenciju lojalnom.

Ova sveobuhvatna aplikacija za korištenje taxi usluga sadrži inovativne elemente koji ju ostavljaju bez konkurencije. CabApp smo usmjerili na zemlje središnje i jugoistočne Europe, budući da kultura korištenja taxija u tim zemljama raste usporedno s njihovim razvitkom i ekonomskim približavanjem razvijenijim zemljama zapadne Europe.

Tim Codsly

„Kada bi pcele nestale covjeku bi preostalo samo cetiri godine života.“ Albert Einstein

Jednostavan citat potaknuo je mnoge na razmišljanje, a nama je služio kao vodilja u kreiranju i razvijanju ideje o sustavu za nadzor, praćenje i kontrolu rada i ponašanja pčela u košnicama, odnosno pčelinjaku kroz web i mobilne aplikacije. U središte svog promatranja stavljamo pčelare i njihove pčele. Takvim se odnosom nastoji postići obostrano zadovoljstvo; zadovoljan pčelar – zdrave pčele.

U ovom projektu odlucili smo spojiti podršku informacijske tehnologije s iskustvom i znanjem pčelara te zamijeniti papir i olovku s današnjim smartphoneovima, odnosno pametnim uređajima.

Uz korištenje web i mobilne aplikacije pružamo sustav praćenja i kontrole pčela tako da pčelar sve informacije ima na jednom mjestu uz mogućnost promjene kad on to zaželi.

Kroz interaktivno sučelje pčelaru je omogućeno bilježenje promjena koje su se dogodile u odnosu na pregled košnica koju je pčelar obavio zadnji put. Funkcionalnosti naše aplikacije podijelili smo u tri bitne kategorije:

  • Virtualna izrada pčelinjaka – replika stvarnog pčelinjaka za lakšu organizaciju podataka, sadrži dodatne mogućnosti kao što je definiranje raspona udaljenosti ostalih pčelinjaka u okolini
  • Prikupljanje podataka – o starosti matice, žetvama, bolestima i liječenju, vremenu buđenja i hranjenja, količini pčela u košnici i samim time količini košnica u pčelinjaku
  • Statistika praćenja pčela – prikupljeni podaci predstavljaju osnovu za kreiranje statistike praćenja pčela gdje pčelar redovnim vođenjem evidencije može dobiti izvješće svog rada ovisno o tome koliko je dugo vodio evidenciju

Tim Foodly

Foodly je sustav za naručivanje hrane preko Interneta koji se sastoji od web stranice i desktop aplikacije. Pomoću web stranice kupci odabiru restoran iz kojeg žele naručiti (restorani također mogu ostaviti poveznicu na svoju Foodly stranicu), odabiru hranu i popunjavaju košaricu i ispunjavaju formular sa svojim podacima (ime, prezime, adresa, telefon, e-mail) te se narudžba sprema u bazu podataka. Restorani će imati pristup web sučelju za uređivanje Foodly stranice svog restorana i pregled narudžbi.

Foodly je kombinacija rastuće popularnosti online naručivanja hrane i korisnikove želje za uredivanjem svoje narudžbe i želje za odabirom sastojaka koje žele staviti na određenu hranu (npr. biranje sastojaka pizze i na koju stranu žele koji sastojak). Najveća posebnost ovog proizvoda je što korisniku nudi user-friendly i jednostavno sučelje za odabiranje sastojaka za određene tipove hrane, a restoranima nudi kontrolu nad web shopom za svoj restoran i kontrolu nad omogućavanjem raznih funkcija web shopa.

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics