Ponedjeljak, 26. studenog, 2012. Komentiraj

Tko su naši WinDays blogeri

Tko su naši WinDays blogeri

Za početak, pozdrav svima koji čitaju ovaj post, koji predstavlja početak jedne velike i zanimljive priče zvane Microsoft WinDays13 konferencija. Za razliku od prethodnih godina, odlučili smo uz početnu stranicu na kojoj se nalaze servisne informacije vezane za konferenciju, po prvi puta pokrenuti i blog, sa malo „laganijim“ sadržajem.

Drago nam je što ove godine možemo preko našeg bloga prenositi najvažnija zbivanja vezana za organizaciju i samu realizaciju konferencije u njezinom trinaestom izdanju. Ovdje ćete pronaći mnoge korisne informacije kroz razne intervjue s predavačima i poduzetnicima, te zanimljivu tematiku kroz mnogobrojne tehnološke članke. Cilj nam je biti što bolji, zanimljiviji, i ažurniji u našim objavama, a za vas se nadamo da ćete sve informacije koje vas budu zanimale ovdje pronaći. U ovom, prvom članku htjeli bismo sve one koji nas prate upoznati sa našim ovogodišnjim blogerima. Neke već poznajete a neki su se pridružili postojećoj ekipi, pa u nastavku možete pročitati što su rekli o sebi.

Ilija Brajković

Ilija BrajkovicVeć nekoliko godina sam aktivan na internetskoj sceni, a posljednje tri godine i aktivno posvećen društvenim mrežama. U duši sam geek, kojeg je život odnio u nešto u čemu još više uživam. Danas sam partner u full-service agenciji za društvene mreže Akcija gdje vodim odnose s klijentima i fanovima. Radio sam kao community manager za najpoznatiji hrvatski startup ShoutEm gdje sam upravljao zajednicom sastavljenom od korisnika iz svih krajeva svijeta. Nakon toga, radio sam s velikim klijentima poput Microsoft Hrvatska, Hemingway bar, Suzuki i Alpro Soya. Redoviti sam predavač na mnogim konferencijama i seminarima u zemlji i inozemstvu, s dva predavanjima na WinDays-ima, a dobio sam i titulu TOP5 predavač na Web::Strategija 12 s predavanjem o kvalitetnom nastupu na društvenim mrežama, prema anonimnim glasovima publike.

Željana Boban

Željana BobanOd nedavno magistra ekonomije, koja od ranih školskih dana gaji ljubav prema organizaciji i project managementu. Svoj put prema project managementu pronašla sam na početku studentskih dana kroz studentsku organizaciju AIESEC gdje sam bila u raznim timovima, te vodila projekte s razvojnom i business tematikom, kao što su “Svijet na dlanu”, “Career days”, “Alumni engagement campaign”. Osim navedenog, oduvijek su me zanimale druge kulture, a posebno jezici što je rezultiralo aktivnim korištenjem nekoliko stranih jezika, mnogim putovanjima, te inozemnim studijskim boravkom u sklopu ERASMUS programa. Trenutno sam project manager u full-service agenciji za društvene mreže Akcija, gdje radim na nekoliko projekata od kojih bih istaknula Microsoft WinDays13, te Microsoft Advanced Technology Day.

Gordon Cindrić

Gordon CindrićTrenutno „Inženjer multimedijske i grafičke tehnologije“, student diplomskog studija Fakulteta organizacije i informatike. Svoj „deep dive“ u Microsoftovu tehnologiju započeo sam 2010. godine kao Microsoft Student Partner i sudionik u brojnim projektima Microsoft Innovation Centra u Varaždinu. Dugoročno sam zainteresiran za multimedijski inženjering odnosno razvoj i dizajn korisničkih sučelja za  Web, Windows i Windows Phone aplikacije, a ni sudjelovanje u razvoju istih nije isključeno. Kao poduzetna i tehnološki znatiželjna osoba volim testirati a posebno zanimanje pridajem Microsoft SharePoint platformi i Expression Blend alatu.

Dinko Tipurić

Dinko TipurićStudent Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji se u tehnologiju zaljubio na prvi pogled još u 3. razredu osnovne škole (dok je Pentium bio čudo od računala). Iako mi je upisivanje FER-a bila glavna ideja tijekom školovanja pred sam kraj shvatio sam kako su mi ekonomija, marketing i menadžment također velike ljubavi. Tako je došlo do ovog spoja – studiranja ekonomije i bavljenja IT-em u „slobodno“ vrijeme. Office 365, Sharepoint, CRM su trenutno teme koje me zaokupljaju, uz nove oblike marketinga. Pisanjem se bavim već dugi niz godina, u početku za osobne potrebe, a već neko vrijeme i poluprofesionalno.“

Antonio Pavlinović

Antonio PavlinovićStudent treće godine računarstva na splitskom FESB-u, član Microsoft Student Partner programa od 2010. godine i voditelj splitskog ogranka od 2012. Od osnovne škole se bavim HTML-om i CSS-om, a fascinira me svijet web-a i korisničkih sučelja još od ranih dana, što je na kraju rezultiralo uključenjem u IT svijet početkom fakultetskog školovanja. Bavim se klijentskim tehnologijama (Javascript, jQuery), eksperimentiranjem s istima te posljedično većinu vremena provodim u Visual Studiu. Trenutke van razvojnih alata provodim u Wordu gdje nastaje većina mojih tekstova, bez obzira na dužinu i format. Pokrenuo sam msacademic portal, predsjednik sam DUMP Udruge mladih programera i strastveni pobornik studentskog entuzijazma i proaktivnosti.

Igor Ralić

Igor RalićMicrosoft Student Partner i student na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Microsoft Student Partner postao sam sredinom 2010. godine te od tada počinjem intenzivnije programirati u .NET-u, Silverlightu, WPF-u itd. te držati predavanja na akademskoj razini. Vrlo brzo prebacujem fokus na razvoj za WindowsPhone platformu za koju sam do sada napravio 6 aplikacija od kojih su 2 nagrađene na natjecanjima. U posljednje vrijeme svoju strast prema programiranju i mobilnim uređajima proširujem i Windows 8 platformom te objavljujem i prvu hrvatsku aplikaciju za Windows 8 na Windows Storeu.  U malo više od godinu dana napisao sam oko 80 tehnoloških članaka na svom blogu i raznim portalima, uključujući i WinDays 12 portal, većinom na temu razvoja za Windows Phone i Windows 8. Nerijetko sam i predavač na konferencijama (WinDays 12, KulenDayz, Sinergija 12) i DEV User Grupi u Osijeku, a u slobodno vrijeme volim napraviti i vidjeti dobru fotografiju.

Na kraju, pozivamo vas sve da nas pratite iz tjedna u tjedan, uz obećanje da ćemo imati zanimljiv sadržaj u kojem će zasigurno svatko od vas uspjeti pronaći ponešto za sebe, naučiti puno toga novoga i družiti se s nama kroz objave.

Let the blogging begin!

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics