Utorak, 14. siječnja, 2014. Komentiraj

Visual Studio 2013

Visual Studio 2013

Što je to novo i zanimljivo donio Visual Studio 2013, zašto svakako trebate doći do njega i kako, pročitajte u nastavku teksta.

 Visual StudioVisual Studio 2013 je nova inačica već provjerenog alata i povezanih servisa namijenjenih izradi širokog spektra aplikacija na Microsoftovoj, ali i nekim drugim platformama. U posljednjih nekoliko verzija, a pogotovo u novoj, naglasak je stavljen na veću agilnost i dislociranost članova tipa, pa čak i podršku za druga razvojna okruženja – uključujući Eclipse i Xcode. Bez obzira razvijate li .NET, C++ AMP, HTML/JS aplikaciju, ili testirate i debuggirate tisuće korisnika trenutno aktivnih na vašem oblaku, Visual Studio je tu.

Što je novo u Visual Studio 2013?

Promjena ima dosta, od dizajna sučelja i novih boja u temama, pa sve do dublje integracije s Windowsima 8.1, novim .NET Frameworkom i ostalim tehnologijama koje su izašle u proteklih nekoliko mjeseci. Od ove verzije, čak se možete i ulogirati u Visual Studio, i na taj način sinkronizirati sve postavke vaše razvojne okoline između “n” računala.  Dodane su razne sitnice koje  poboljšavaju produktivnost poput peek definitiona, boljeg scrollbara, “navigate to” poboljšanja.

Novi scrollbar!

Iskustvo razvoja Windows Store aplikacija je također poboljšano. XAML editor sada ima bolje IntelliSense, pa tako radi za data binding, template binding i resources. Također omogućuje i produktivniju tranziciju između dizajna i koda, koristeći brze alate za promjenu na view model, pronalazak referenci itd… Olakšano je i spajanje  Windows Store aplikacija na cloud koristeći Windows Azure Mobile Services.

Dodano je mnogo novih ALM mogućnosti da bi timovi koji koriste Visual Studio mogli lakše kolaborirati i koristiti agilne procese. Konkretno, iza svega stoji Team Foundation Server, koji može biti “on premise” ili u cloudu, a omogućuje lakše upravljanje velikim komadima projekta, manjim sprintevima, pregled trenutnog upterećenja, podršku za timske sobe. Možda najvažnija promjena je da TFS napokon podržava Git repozitorije, a u Visual Studio sučelju postoji i alat za lakši rad s Gitom.

IC691934Naravno i podrška za nove feature programskih jezika je tu. Krenimo redom, od C++ programskog jezika. U novoj verziji proširena je podrška za C++, podržan novi ISO standard, napravljene su promjene u STL-u, C99 bibliotekama, C++ REST SDK i C++ AMP promjene, poboljšane su performanse C++ aplikacija, i dodana poboljšanja u ciklus razvoja Windows Store aplikacija. Više detalja pronađite na ovom linku. Što se tiče JavaScripta, promjene i nisu nešto velike, a ponajviše se odnose na podršku za nove dijelove jezika. Više detalja pronađite na ovom linku.

IC706905

Kako doći do VS 2013?

Primarni način licenciranja VS 2013 je kroz kupovinu odgovarajuće verzije MSDN preplate za svakog korisnika koji sudjeluje u radu. Postoji veliki broj mogućih paketa, pretplata i raznih opcija kupovine. Više informacija o svemu pronađite ovdje!

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics