Četvrtak, 20. prosinca, 2012. Komentiraj

WinDays 10, 11, 12

WinDays 10, 11, 12

Preseljeni, obnovljeni, promijenjeni – WinDaysi 10/11/12 održani su u pretežito sunčanom Rovinju, s par izmjena u hodu i još boljim programom koji je usijao atmosferu stare tvornice duhana Rovinj.

WinDays 2010

Druženje unutar stare tvornice duhana u RovinjuWinDays10 su prvi održani u Rovinju, u staroj tvornici duhana smještenoj tik uz more, što je poprilična promjena od turistički nastrojene Opatije. Konferencija je ove godine bila podijeljena u dva dijela, Business i Technology dio, a vrhunac druženja je bio četvrti dan kada su se preklopila oba dijela konferencije.  Culture clash između tradicionalno ležernih ljubitelja tehnologije i strogih odijela poslovnjaka splasnuo je tek predvečer. Windows 7, Windows Server 2008 R2, Exchange 2010, Office 2010, SharePoint 2010, Visual Studio 2010, SQL Server 2008 R2 i Azure su bile teme Technology dijela konferencije.

U Business dijelu dominirao je Soumitre Dutte, profesor biznisa i tehnologije u uglednoj školi INSEAD.  Još jednu godinu za redom Windaysi su oduševili okupljene, a posebno je zanimljivo bilo gostovanje tadašnje premijerke Jadranke Kosor.

 WinDays 2011

Windays 11Prethodne godine konferencija se preselila u Rovinj, a ljestvica kvalitete je  godine postavljena visoko – Rovinj nije razočarao. Više od 1600 sudionika prijavljeno je za cjelokupnu ovogodišnju WinDays11 konferenciju, a tijekom četiri dana tehnološke konferencije, više od stotinu predavača iz Hrvatske i inozemstva održalo je gotovo 140 predavanja u 14 tematskih cjelina i sa 7 paralelnih smjerova. Sljedećih petnaestak predavanja, okruglih stolova i radionica održalo se posljednja dva dana na Business dijelu konferencije. Technology dio konferencije bio je obilježen “oblačnim računarstvom”, Windows Azure rješenjima u oblaku koja su demonstrirala snagu i mogućnosti koje oblak pruža firmama. U procvatu novih skalabilnih poslovnih rješenja, svak se snašao drugačije, što je vjerno dočarano i na raznovrsnim predavanjima o toj tehnologiji. Windays11 su obilježile i besplatne radionice na kojima su sudionici imali priliku upoznati se s pojedinim temama i steći konkretna znanja tijekom dvosatnog rada s vrhunskim stručnjacima. Održano je ukupno devet takvih radionica.

Na zatvaranju konferencije Microsoft je nagradio najbolja rješenja nezavisnih hrvatskih softverskih tvrtki, ali i MVP-ove (Microsoft Most Valued Professional) koji su sudjelovali u kreiranju sadržaja za konferenciju.

WinDays 2012

I ove godine Rovinj, stara tvornica duhana, dva dijela konferencije (Business i Technology) i koloplet predavanja, radionica i ovogodišnjih noviteta – predavanja o vještinama, ne nužno vezanih uz Microsoftove tehnologije.  Za Microsoft WinDays12 po prvi put bila je dostupna aplikacija za Windows Phone 7 u kojoj ste mogli pregledati raspored Business i Technology konferencije te koristiti mapu konferencijskog prostora za pronalaženje dvorane. I opet, u pet dana konferencija je okupila preko 1500 sudionika na preko 150 predavanja i radionica, što je rekordan odaziv sudionika. Ove godine pričalo se o oblaku, Windowsima 8, novim Windows Store aplikacijama, tehnologijama koje su nas očekivale u 2012, ali i o nekim starim znancima poput Windows Azure-a, Windows Phone 7. Po principu za svakog po nešto, predstavljena je paleta novih proizvoda, od servera do CRM alata u oblaku. Poslovni dio konferencije je bio i mjesto za učenje. Naime, održane su četiri praktične radionice na kojima su sudionici mogli iz prve ruke saznati više o apliciranju za sredstva iz EU fondova, zapošljavanju i kreiranju politike upravljanja ljudskim potencijalima te poslovnim praksama kao što su upravljanje likvidnošću i projektima.

Zadnji dio konferencije obilježili su paneli na kojima se pričalo o edukaciji poslovne zajednice, malih tvrtki i obrtnika, nužnosti obrazovanja, razvijanja potencijala i stvaranja izvrsnosti. Uz nadu da to neće samo ostati mrtvo slovo na papiru, zatvorena su vrata i WinDays12 konferencije.

 

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics