Srijeda, 12. prosinca, 2012. Komentiraj

WinDays 7, 8, 9

WinDays 7, 8, 9

I naredne tri godine Windaysi su držali korak s aktualnostima u IT industriji, prateći sve vezano uz Microsoft tehnologiju. Osim toga, bilo je i uzbudljivih promjena koje su podigle cijelu konferenciju na potpuno novu razinu.

WinDays 2007

 Kao i prethodnih godina konferencija se  našla na poznatom terenu – Opatiji. WinDays 2007 za glavnu odrednicu su imali inovativnost i konkurentnost, dva temelja i nositelja gospodarskog rasta. Kao podrška svemu tome istaknuta je tehnologija tako da su na konferenciji po prvi puta predstavljene i lokalizirane verzije operacijskog sustava Windows Vista te programskog paketa Microsoft Office 2007. Osim noviteta, konferenciju je obilježila i jedna značajna obljetnica – 10 godina Microsoft Hrvatska. Godišnjica je, kako već priliči, proslavljena na party-ju a slični su se ponovili i ostale dane. Četiri dana konferencije (plus predkonferencijski dan), više od 180 predavanja i čak 192 predavača. Trend rasta posjetitelja ni ove godine nije stao tako da je bilo čak 10% više posjetitelja nego prethodne godine – više od 1800. Predavanja su tematski pokrila upravljanje projektima, serversku i klijentsku infrastrukturu, baze podataka, poslovnu inteligenciju, upravljanje sustavima, mobilnost i mnoge druge.

Kao i prijašnjih godina, ponovno su prikupljene donacije, ovaj puta za Udrugu za zaštitu obitelji Rijeka i to u iznosu od 85 000kn.

WinDays 2008

Nova godina donosi nove izazove za WinDays konferenciju – biti bolji, biti veći, biti kvalitetniji. Opatija ponovno ide ruku pod ruku s konferencijom te ponovo pruža utočište za sve posjetitelje, ove godine njih skoro 2000. Brojka koje se čak predstavlja i kao granica kapaciteta smještaja. Tema 8. po redu konferencije je konkretna vrijednost tehnologija u stvaranju konkurentskog poslovanja. Osim ove glavne predavanja su fokusirana na cijeli niz tema (njih dvadesetak), od Microsoftovih serverskih rješenja s oznakom 2008, preko novog Visual Studia 2008 pa sve do MS Dynamicsa i broadband tehnologije. U pet dana (uključujući onaj predkonferencijski) sudionici su imali priliku prisustvovati na preko 160 predavanja, 28 praktikuma i 9 seminara. Kako sve ne bi bilo isključivo u ozbiljnoj atmosferi organizatori su se pobrinuli za zabavne i sadržajne večeri na kojima je sudionike zabavljala zaista raznovrsna ekipa umjetnika među kojima su najpoznatiji bili Jinx, koji su priredili fantastičan koncert. Novost konferencije bio je Government day koji je u cijelosti bio posvećen javnoj upravi i načinima kojima tehnologija može poboljšati i olakšati rad javne uprave.

I ove godine skupljene su donacije u dobrotvorne svrhe tako da je skoro 53 tisuće kuna proslijeđeno za multimedijsku radionicu i učionice Doma mladih Rijeka.

WinDays 2009

Deveti po redu WinDays-i dolaze s nekim promjenama. Jedna od tih nije lokacija, opet se nalazimo u Opatiji u kojoj se 20. travnja okupljaju svi ljudi koje zanima IT industrija. Novost je podjela konferencije na tri dijela. Naime, WinDays 2009 imaju tri slijeda – Business, Technology i Virtual, čime se uvodi potpuno novi koncept konferencije. Business i Tehnology dijelovi konferencije održavaju se paralelno dok se virtualni dio konferencije održava prije, za vrijeme i nakon službenog datuma konferencije. Kao krilatica ove godine provlači se – Izaberi budućnost. U skladu s krilaticom i teme su bile vezane uz budućnost – važnost inovacija, poduzetništvo, korištenje tehnologije u suvremenom poslovanju. Predstavljena je i nova verzija operacijskog sustava Windows 7, te uredskog paketa Microsoft Office 14. Uz sve ovo predstavljena je i potpuna novost na tržištu tehnologije – Microsoft Surface. U ovom izvornom obliku taj uređaj je bio ustvari klupski stolić s površinom osjetljivom na dodir (kako ne bi došlo do zabune, ovo ime kasnije je dodijeljeno Microsoftovom tablet uređaju, dok ovaj uređaj nikada nije ni doživio komercijalizaciju). Iako Hrvatska zalazi u krizu broj sudionika 9. WinDays konferencije premašuje 1500 u što nisu uključeni sudionici Virtualnog dijela.

Prema tradiciji, za vrijeme konferencije skupljali su se dobrovoljni prilozi koji su u cijelosti otišli za rad Unicefa u čije ime je donaciju primila Maja Vučić – sada već česti gost WinDays konferencije.

 

Podijeli s prijateljima

Ostavite komentar

  1. Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena s *
  2. Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Real Time Web Analytics